Jak maximálně vytěžit živiny z česneku


Jak správně postupovat, abychom ze stroužků česneku vytěžili co nejvíce účinných látek? Jednoduše. Stroužky prvně podrtíme nožem s širokou čepelí naplocho a necháme je 10 minut odležet. Teprve pak česnek dále krájíme, lisujeme apod.

IMG_3234 (540x378) (540x378)Proč postupovat zrovna takto? Pomačkáním narušíme buňky uvnitř česneku, z nich se vyloučí jednotlivé účinné látky, promíchají se a tím se aktivují. Pokud v receptech stojí, že do připravovaného jídla máme nakrájet zeleninu a česnek, vždy začínáme právě pomačkáním česneku.

Stroužky nemusíme před pomačkáním loupat, stačí to udělat až po oněch deseti minutách. Po odležení se slupky navíc zbavujeme snadněji.

-čp-

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *