Kapří hranolky

Rychlá křupavá pochoutka k pivu i vínu.

Myslím, že recept na hranolky z kapra ocení i ti, kdo sladkovodním rybám tolik neholdují. Třeba proto, že případné kůstky nikomu neublíží, protože zůstanou po nařezání filetu kraťoučké a navíc se usmaží dokřupava.

Kapr

Na kapří hranolky budete potřebovat:

  • cca 600g filet z kapra
  • lisovaný česnek
  • mletý kmín
  • sušenou červenou papriku
  • sůl
  • hladkou mouku na obalení
  • lžíci škrobové moučky olej na smažení

Postup přípravy:

Kapří filet nejprve nařežte v širší hřbetní části, přibližně tři milimetry od sebe. Prořežete tak otravné kústky – „ypsilonky“. Z filetů z kapra pak nakrájejte na delší tenké kousky hranolky. Poté kapří maso osolte, okmínujte, přidejte papriku a protřete s lisovaným česnekem.
Hranolky obalte ve směsi hladké mouky a škrobové moučky.
Smažte je v dozlatova v rozpáleném oleji.
Hranolky necháme okapat na ubrousku či v sítu.
Před servírováním hranolky zakapejte šťávou z čerstvého citronu, chutná k nim je také domácí majonéza nebo zakysanou smetana s křenem.

Rybí hranolky z kapra

Doubrou chuť!

Zuzana a Česká potravina CZ