Kapří hranolky
|Rychlá křupavá pochoutka k pivu i vínu.
Myslím, že recept na hranolky z kapra ocení i ti, kdo sladkovodním rybám tolik neholdují. Třeba proto, že případné kůstky nikomu neublíží, protože zůstanou po nařezání filetu kraťoučké a navíc se usmaží dokřupava.
Na kapří hranolky budete potřebovat:
- cca 600g filet z kapra
- lisovaný česnek
- mletý kmín
- sušenou červenou papriku
- sůl
- hladkou mouku na obalení
- lžíci škrobové moučky olej na smažení
Postup přípravy:
Kapří filet nejprve nařežte v širší hřbetní části, přibližně tři milimetry od sebe. Prořežete tak otravné kústky – „ypsilonky“. Z filetů z kapra pak nakrájejte na delší tenké kousky hranolky. Poté kapří maso osolte, okmínujte, přidejte papriku a protřete s lisovaným česnekem.
Hranolky obalte ve směsi hladké mouky a škrobové moučky.
Smažte je v dozlatova v rozpáleném oleji.
Hranolky necháme okapat na ubrousku či v sítu.
Před servírováním hranolky zakapejte šťávou z čerstvého citronu, chutná k nim je také domácí majonéza nebo zakysanou smetana s křenem.
Doubrou chuť!
Zuzana a Česká potravina CZ