VIDEOrecept: Letní salát s restovanými růžovkami

Jedlých muchomůrek růžovek, nebo také masáků, jsou nyní plné lesy. Po jejich využití do guláše jsme vyzkoušeli inovaci v podobě restovaných klobouků, které jsme pak vychladlé nakrájeli a pokladli na hnízdo z ledového salátu, prohozeného s jogurtovo- česnekovým dresinkem. Výsledkem je skutečně lahodný a osvěžující pokrm, který vás zasytí i bez dalších chodů.

Vyzkoušejte náš salát s restovanými růžovkami podle VIDOnávodu. Dobrou chuť!

Na salát s růžovkami budete potřebovat:

  • klobouky čerstvě natrhných růžovek
  • slunčnicový olej (může být i přepuštěné máslo)
  • kmín
  • sůl

na dresink:

  • ledový salát
  • 1 kelímek bílého jogurtu (můžete např. použít i sojonézu)
  • 1 polévková lžíce panenského olivového oleje
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • sůl dle chuti

 

Postup:

Klobouky růžovek oloupeme a celé je vkládáme do rozpáleného oleje (másla) na pánev. Osolíme a okmínujeme. Restujeme z každé strany cca 2 minuty.

Orestované klobouky vyndáme z pánve a necháme okapat na ubrousku.

Teď si připravíme jogurtovo- česnekový dresink: Do misky dáme bílý jogurt, přilijeme asi 1 polévkovou lžíci olivového oleje a promícháme. Podle chuti směs osolíme a přidáme k ní utřený, nebo najemno nastrouhaný česnek (množství volte podle chuti).

 

Teď nakrájíme na nudličky okapané klobouky růžovek a poklademe jimi hnízdo z natrhaných listů ledového salátu, prohozeného z jogurtovo- česnekovým dresinkem.

 

Autor receptu: Česká potravina CZ

 

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *