Medvědí karbanátky na páře se zeleným chřestem

Letošní úroda medvědího česneku nám momentálně doma dělá radost skoro v každém denním chodu. Tento recept chutnal všem asi nejvíce.

Medvědí česnek v něm nejprve příjemně okořenil zelený chřest a pak jsem ho natlačila i do mletého masa na karbanátky. Můžu jenom doporučit!

Karbanátky s medvědím česnekem
Karbanátky s medvědím česnekem vařené v páře s marinovaným zeleným chřestem. Ideální pro jarní detox.   Foto: Zuzana Boušková

Zelený chřest jako příloha

Tou musíte začít, protože hlavní surovina se musí nechat několik hodin marinovat.

Z čerstvého zeleného chřestu jsem odkrojila tuhé konce a odložila (připravuji z nich polévku). Poté jsem ho cca 3 minuty vařila v osolené vodě a hned zase zchladila ve studené vodě s ledem. Zůstane pak pěkně svěže zelený.

Pak jsem chřest dala do mísy, smíchala s trochou olivového oleje, soli, pepře, citronovou šťávou a najemno pokrájeným medvědím česnekem.  Takto ochucený chřest jsem nechala přes noc marinovat v chladničce.

Na karbanátky budete potřebovat:

Mleté maso co dům dal – já jsem si tentokrát umlela kuřecí prsa s vepřovou krkovicí a ke směsi ještě přimíchala nahrubo nasekanou mrkev a hlavně čerstvý medvědí česnek. Aby karbanátky držely pohromadě, přidala jsem ještě jedno vejce, špetku mletého pepře a sůl na dochucení.
Vše jsem pak pečlivě smíchala v míse, vytvořila silnější placičky a nechala na 40 minut pařit do hrnce, vymazaného olivovým olejem.

Dobrou chuť,

Zuzka

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *