Pesto z medvědího česneku. Hotové je šupito presto!


Toto je asi ten nejrychlejší způsob, jak si čerstvé listy medvědího česneku uchovat na delší dobu. Výrobou domácího pesta neztratíte ani jeho vůni, ani nepřijdete o účinné látky.

V naší kuchyni si pesto připravujeme buď s klasickými piniovými „oříšky“, nebo ze světlých semínek dýně. Chutná úžasně, třeba i namazané na obyčejné rozpečené bagetě.

medvědí česnek

 

Budete potřebovat:

  • Na cca půllitrovou mísu listů medvědího česneku
  • Asi dvě hrsti světlých semen dýně (nebo kešu oříšků či piniových oříšků)
  • 5 polévkových lžic olivového oleje
  • Tvrdý sýr parmezánového typu nebo dražší parmezán
  • Půlku citronu
  • Sůl.

Postup:

Nejdříve lupeny medvědího česneku pečlivě omyjte a zbavte zeminy. Poté je rozmixujte s ořechy, ke hmotě postupně přilévejte olivový olej a šťávu z půlky citronu. Na závěr přidejte najemno nalámaný nebo nastrouhaný sýr a sůl podle chuti.

Použít můžete jako klasické bazalkové pesto, ale i na rozpěčenou bagetu. Pesto z medvědího česneku dokonale zpestří pečené brambory v alobalu.

Dobrou chuť!

Česká potravina CZ

One Comment

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *