Rychlá „medvědí“ pomazánka


Už raší! Hlavní sezona medvědího česneku ale teprve začíná. Buďte na ni připravení! Na začátek tu máme jednu výtečnou rychlovku z čerstvého (kozího) sýru. Chutná je ale i z měkkého tvarohu. Tento recept máme vyzkoušený i na pětiletých dětech :-)

Budete potřebovat:

  • 250 g čerstvého kozího sýru (nebo klasický tvaroh) Pomazánka z medvědího česneku
  • hrst pokrájeného medvědího česneku
  • pár lístků bazalky
  • cca 4 půlky sušených rajčat
  • pár lžic kysané smetany (bílého jogurtu či podmáslí)
  • 2 vejce natvrdo
  • sůl podle chuti

Postup:

IMG_3146 (640x479)Do mísy dáme měkký kozí (kravský) sýr nebo klasický měkký tvaroh, přihodíme opláchnutý a pokrájený medvědí česnek a další bylinky, přisypeme pokrájená sušená rajčata a asi dvě špetky soli.

Na první pokus dejte všeho raději méně. Všechny suroviny lze pak ke směsi podle chuti ještě dodat.

Nyní všechny suroviny jednoduše vymixujeme v jemnou pomazánku. Její konzistenci si určujeme sami množstvím přidané kysané smetany či podmáslí, mléka apod.

Více zajímavostí o medvědím česneku i o jeho léčivých účincích najdete TADY

Na závěr můžeme do pomazánky vmíchat ještě natvrdo uvařené a nahrubo pokrájené vejce.

Ideálně pak necháme pomazánku uležet nejméně hodinu v lednici.

Servírujeme na pečivu, skvěle chutná ale i jako příloha například k pečeným bramborám.

-čp-

2 komentáře

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *