Salát ze zeleného chřestu a avokáda. Tomu neodoláte!

Využijte období sklizně chřestu a připravte si tento opravdu lahodný salát z avokáda.

avokádový salát
Budete potřebovat:

  • 2 avokáda
  • cca 6 chřestových výhonků
  • 2 větší šalotky
  • svazek pažitky
  • svazek bazalky
  • 10 cherry rajčátek
  • panenský olivový olej
  • červený vinný ocet
  • citron
  • bílý pepř
  • sůl

Jak na avokádový salát s chřestem:

Avokáda rozkrojte na půlky, vyjměte pecku a lžičkou vydlabejte zelenou dužinu, kterou nakrájíme na kostky. Dále pokrájejte na kostičky oloupanou šalotku, na kousky nakrájejte spařený zelený chřest a najemno nasekejte bylinky. Vše lehce promíchejte v míse a přidejte sůl a špetku pepře. Chvilku počkejte a přidejte na půl rozkrájená rajčátka. Salát pak zalijte kvalitním panenským olivovým olejem. Nemusíte jím šetřit.

Dále přidejte šťávu z půlky citronu a polévkovou lžíci červeného octa. Jemně promíchejte tak, aby vám nevznikla kaše a zůstaly zachovány kousky zeleniny. Než budete salát servírovat, znovu ho ochutnejte. Avokádo často sůl a kyselé chutě pohltí a je potřeba znovu dochutit.

Pokud se vám při dolování dužiny podařilo slupky od avokáda nepoškodit, můžete salát plnit do nich.

K pokrmu se hodí pečivo, například opečené půlky baget s česnekovým máslem.

Dobrou chuť Vám přeje Česká potravina CZ

Více o chřestu se dočtete TADY

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *