Voňavá zelenina z jednoho pekáče


Nechcete se mazat s chlebíčky? Vyzkoušejte originálnější pohoštění! Jednoduché a až nečekaně chutné. Příprava tohoto zeleninového pokrmu vám nezabere více než hodinu, a to i s pečením, u kterého nemusíte dělat vůbec nic. 

Voňavá směs kousků zeleniny přímo skvěle chutná vychlazená, doplněná kousky čerstvého sýra. Servírovaná v malých miskách oživí občerstvení každé párty. Pečenou zeleninu pak můžete podávat i jako přílohu k masům.

pečená zelenina
Foto: Zub

 

Co budete na pečenou zeleninu potřebovat:

  • 1 lilek
  • 2 menší cukety
  • 1 červenou papriku
  • 1 žlutou papriku
  • 2 velké červené cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 čerstvý sýr (z kozího nebo kravského mléka)
  • panenský olivový olej
  • mletý zelený pepř
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • sůl

Postup:

Připravte si hluboký pekáček či zapékací mísu. Omytou zeleninu nakrájejte na větší kousky – cukety a lilky na plátky, červenou cibuli na měsíčky a papriky na plátky. Takto upravenou zeleninu rozprostřete do zapékací nádoby, posolte, navrch přidejte silnější plátky česneku s větvičkami rozmarýnu (nebo oregana) a vše důkladně pokapejte panenským olivových olejem.

Zeleninu pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 10 minut, poté zeleninu obraťte a znovu pečte ještě asi čtvrt hodiny doměkka.

Tip: Vhodnou přílohou k pečené zelenině je bílé nebo vícezrnné pečivo. Vynikající je tato zelenina také jako příloha ke grilovaným masům.

Dobrou chuť vám přeje Zuzana a Česká potravina CZ

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *