7 producentů oceněných značkou Regionální potravina 2020 z Pardubického kraje

Letos 7. září si převzalo v samém centru Pardubic značku Regionální poravina sedm výrobců z Pardubického kraje. jejichž výrobky navrhla na ocenění hodnotitelská komise jedenáctého ročníku soutěže Regionální potravina.

„Z výhry mám velkou radost, i když po pravdě jsem v to trochu doufala. Do soutěže jsem se hlásila i v předchozích letech, ale až letos jsem díky posunutí termínu mohla přihlásit i rajčata. Naše rajčata nám zákazníci chválí už dlouho a teď jejich kvalitu potvrdili i odborníci. Těší mě to zejména proto, že se ukazuje, že ekologické produkty bývají často chutnější, což je vedle absence pesticidů dalším bonusem. Ekologicky hospodařím od samého začátku a kromě důvodů zdravotních mě k tomu vedla i ohleduplnost vůči přírodě,“ uvedla s radostí oceněná pěstitelka Jitka Píchová.

Všechny oceněné výrobky Pardubického kraje za rok 2020:

Masné výrobky tepelně opracované
Koleno VEPŘOVÉ SOUS-VIDE ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy
Nevyhlášeno

Sýry včetně tvarohu
Bio sýrové nitě BIO&CEEPORT s.r.o.

Mléčné výrobky ostatní
BIO kravské kefírové mléko z Bělečka Ranč Bělečko Agro s.r.o.

Pekařské výrobky včetně těstovin
TVAROHOVÝ MORAVSKÝ KOLÁČEK SE
ŠVESTKOVÝMI POVIDLY Jana Vondroušová, Bukovka

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
ŠTRŮDL
Jana Vondroušová, Bukovka

Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)
BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA pivo polotmavý nefiltrovaný ležák VESELKA LITOMYŠL s.r.o.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
Rajče BIO
Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice

Ostatní
Selský sýr v oleji BYLINKOVÝ Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

Slavnostního předávání se účastnil ředitel regionálního odboru Hradec Králové Aleš Sobel za Státní zemědělský intervenční fond a náměstek ministra zemědělství Pavel Veselý.

ČEPO, tz