Jednoduchý recept na pesto z medvědího česneku
|Recept na domácí pesto z medvědího česneku patří u nás doma k nejoblíbenějším. A jeho využití? Takřka bez hranic.
Vyzkoušejte moje domácí pesto z „medvěda“.
Kromě klasičtější možnosti servírování s těstovinami či nočky, si doma pesto z medvědího česneku mažeme i na opečené pečivo. K vínu ideální chuťovka!
Konečně se po zimě dere ze země zase něco zeleného a svěžího. Něco, co se dá navíc jíst, skvěle to chutná. Sezona sklizně bylinky zvané medvědí česnek pomalu začíná.
Užijte si tento dar přírody, ideálně s mírou a s šetrným přístupem k jeho sběru. Ať se všichni milovníci medvědího česneku můžeme z úrody radovat i v příštích letech;-)
Suroviny:
- Silný svazek listů (cca 50 gramů) medvědího česneku
- Hrst kešu ořechů (nebo půl hrsti kešu a půl hrsti mletého parmazánu)
- 100 ml olivového oleje (lze kombinovat i se slunečnicovým)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky soli
Postup přípravy pesta z mědvědího česneku:
Listy medvědího česneku omyjeme, vložíme do mixéru a spolu s olejem mixujeme na jemnou kaši. K ní postupně přisýpáme kešu ořechy (případně i parmazán), sůl podle chuti a lžíci čerstvé citronové šťávy.
Pesto přendáme do skleničky a ještě zalijeme olejem tak, aby nám na povrchu vytvořil „víčko“. Uzavřeme a skladujeme v lednici. Takto uložené pesto z medvědího česneku nám vydrží nejméně dva měsíce.
Dobrou chuť nejen s tímto receptem!