Vše o kysaném zelí


Kysané zelí v mnohých ohledech funguje lépe, než polykání podpůrných vitaminových doplňků stravy. Bonusem jeho konzumace pak je postupný úbytek přebytečných kilogramů.

Poslechněte si na našem videu níže vše o síle kysaného zelí a zelné šťávy a hned půjdete koupit nejméně jeden pytlík tohoto zázraku za pár kaček.

Klikněte na obrázek a video se začne přehrávat.

Kysané zelí dále povzbuzuje funkci trávícího sytému i množení bakterií produkujících kyselinu mléčnou, ty urychlují trávení a odvádění škodlivých látek z těla, především celulitidy se díky této vlastnosti zelí zbavíte mnohem rychleji.

Pozor na původ kysaného zelí

Kysané zelí jako lék.Když si ho budete kupovat, upřednostňujte to od tuzemských výrobců. Někteří zahraniční výrobci totiž urychlují mléčné kvašení chemicky. V minulosti se například u jednoho druhu kysaného zelí z Polska objevila zakázaná kyselina mravenčí. „Doporuču jeme svým klientům kupovat osvědčené výrobky domácího trhu. V případě, že kupujete dosud neosvědčený výrobek, čtěte pozorně složení výrobků,“ doporučují zástupci Zelinářské unie Čech a Moravy.

  • Ve 100 gramech kysaného zelí  je obsaženo pouhých 17 kalorií!
  • Pro pokrytí doporučované denní dávky vitamínu C stačí zkonzumovat 200 g  kysaného zelí denně.
  • Lékem na zácpu je pak šťáva z kysaného zelí.

Šťáva z kysaného zelí

Obsahuje hořčinné glykosidy, vitaminy A, B1, B2, C, K, kyselinu mléčnou (pomáhá i při ranních nevolnostech v těhotenství), vápník, fosfor železo, sodík, draslík aj. Reguluje trávení a normalizuje střevní flóru. Dobře se uplatňuje při léčení žaludečních a střevních poruch.

Šťáva ze zelí je výtečný prostředek k čištění těla a důležitá součást diet pro zhubnutí. Obsahuje vitamin U, který působí proti žaludečním a dvanácterníkovým vředům. Šťáva z kysaného zelí účinně působí při léčbě hemeroidů.

-čp-

One Comment

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *