Recept na osvěžující domácí limonádu z okurky a bazalky

Jak připravit opravdu osvěžující limonádu? Využijte náš oblíbený recept s okurkou, limetami a bazalkou.

Suroviny:
  • 1 salátovou okurku
  • 2 limetky (můžete použít i citron)
  • 2 větvičky čerstvé bazalky
  • 1 l perlivé nebo neperlivé vody
  • 3 lžíce sladidla
  • led
Postup:

Okurku omyjte, nakrájejte a rozmixujte. U chemicky ošetřených okurech doporučuji slupku oloupat.

Vzniklé pyré vlijte do dostatečně velkého džbánu a přidejte litr perlivé (nebo neperlivé) vody. Snítky bazalky lehce pomačkejte v dlaních a celé je ponořte do džbánu k rozmixované okurce. Nechte asi půl hodiny odpočinout v ledničce v lednici.
Před servírováním přelijte hotovou „limonádu“ přes sítko, přidejte šťávu z limetek a oslaďte zvoleným přírodním sladidlem – třtinovým cukrem, kokosovým cukrem, či třeba syrupem z aloe.

Limonádu ve džbánu promíchejte a servírujte s ledem, lístkem bazalky, plátkem limety nebo citronu.

Užijte si svěží léto!

ČEPO

Foto: Pixabay