Recept na osvěžující domácí limonádu z okurky a bazalky
|Jak připravit opravdu osvěžující limonádu? Využijte náš oblíbený recept s okurkou, limetami a bazalkou.
Suroviny:
- 1 salátovou okurku
- 2 limetky (můžete použít i citron)
- 2 větvičky čerstvé bazalky
- 1 l perlivé nebo neperlivé vody
- 3 lžíce sladidla
- led
Postup:
Okurku omyjte, nakrájejte a rozmixujte. U chemicky ošetřených okurech doporučuji slupku oloupat.
Vzniklé pyré vlijte do dostatečně velkého džbánu a přidejte litr perlivé (nebo neperlivé) vody. Snítky bazalky lehce pomačkejte v dlaních a celé je ponořte do džbánu k rozmixované okurce. Nechte asi půl hodiny odpočinout v ledničce v lednici.
Před servírováním přelijte hotovou „limonádu“ přes sítko, přidejte šťávu z limetek a oslaďte zvoleným přírodním sladidlem – třtinovým cukrem, kokosovým cukrem, či třeba syrupem z aloe.
Limonádu ve džbánu promíchejte a servírujte s ledem, lístkem bazalky, plátkem limety nebo citronu.
Užijte si svěží léto!
ČEPO
Foto: Pixabay