Recept na houbový ovar
|Houby k české kuchyni patří odnepaměti a receptů na jejich přípravu existuje možná více, než byste čekali.
Za léta sběru a poznávání hub jsme se u nás doma postupně přestali spokojovat s klasickými recepty. Věřím, že takto upravené houby si oblíbíte také!
Suroviny:
- mladé plodnice hub (nejlépe hřibovitých, použít můžete také mladé masáky – muchomůrka růžovka)
- sůl
- bobkový list
- celý pepř
- celý kmín
- kari
- ocet
- křen
- hořčici
Postup přípravy:
Na větší kusy nakrájené houby poduste v malém množství vody se solí, bobkovým listem, kmínem, špetkou koření kari a několika kuličkami pepře.
Až se voda odpaří, vyberte bobkový list a kuličky pepře.
Podušené houby naskládejte na talíř a ochuťte několika kapkami octa. Podávejte s hořčicí a strouhaným křenem. Jako příloha se hodí chléb nebo slané pečivo.
Dobrou chuť!
Zuzana a Česká potravina CZ