Recept na houbový ovar

Houby k české kuchyni patří odnepaměti a receptů na jejich přípravu existuje možná více, než byste čekali.

Za léta sběru a poznávání hub jsme se u nás doma postupně přestali spokojovat s klasickými recepty. Věřím, že takto upravené houby si oblíbíte také!

Suroviny:

  • mladé plodnice hub (nejlépe hřibovitých, použít můžete také mladé masáky – muchomůrka růžovka)
  • sůl
  • bobkový list
  • celý pepř
  • celý kmín
  • kari
  • ocet
  • křen
  • hořčici
Čerstvé houby z lesa..

Postup přípravy:

Na větší kusy nakrájené houby poduste v malém množství vody se solí, bobkovým listem, kmínem, špetkou koření kari a několika kuličkami pepře.

Až se voda odpaří, vyberte bobkový list a kuličky pepře.

Podušené houby naskládejte na talíř a ochuťte několika kapkami octa. Podávejte s hořčicí a strouhaným křenem. Jako příloha se hodí chléb nebo slané pečivo.

Dobrou chuť!

Zuzana a Česká potravina CZ

Číst další rozepsané recepty a vše o houbách.