Jak skladovat chleba a jiné pečivo

Pravda je, že kvalitní chleba má tvrdší kůrku, ale uvnitř je vláčný.
Zapomeňte při jeho skladování na igelitové pytle! V těch vám na kůrce brzy vyroste bohatá plísňová zahrádka.

Nejlepším způsobem, jak udržet chléb čerstvý, je zabalit ho do čisté plátěné nebo bavlněné utěrky a vložit do chlebníku. Tak může chleba dýchat a neplesniví.

Zcela nevhodným místem ke skladování chleba je lednice.

Tip: Můžete ke skladovanému chlebu přidat rozkrojené jablko nebo oloupaný brambor, díky čemuž vydrží déle.

Pokud víte, že chleba nespotřebujete včas, uložte ho do mrazáku, ideálně nakrájený na jednotlivé krajíce, můžete je ještě proložit pečícím papírem, a uzavřený v krabičce.

Stejně lze uchovávat v mrazničce i rohlíky či housky. Ty pak můžete rozpéct v troubě, čímž získáte křupavou snídani. Rozpečené pečivo musíte rychle spotřebovat, brzy tvrdne.

Foto: Pixabay

Add a Comment