Jak skladovat chleba a jiné pečivo

Kvalitní chleba má tvrdší křupavou kůrku, pod kterou je vláčný. Pokud chcete, aby vám takto doma vydržel pár dní, dodržujte pár základních pravidel skladování chleba.

čerství chléb

  • Zapomeňte při skladování chleba na igelitové pytle! V těch vám na kůrce brzy vyroste bohatá plísňová zahrádka.
  • Nejlepším způsobem, jak udržet chléb čerstvý, je zabalit ho do čisté plátěné nebo bavlněné utěrky a vložit do chlebníku. Tak může chleba dýchat a neplesniví.
  • Zcela nevhodným místem ke skladování chleba je lednice.

Tip: Můžete ke skladovanému chlebu přidat rozkrojené jablko nebo oloupaný brambor, díky čemuž vydrží déle.

Pokud víte, že chleba nespotřebujete včas, uložte ho do mrazáku, uložený v krabičce – ideálně nakrájený na jednotlivé krajíce, můžete je ještě proložit pečícím papírem.

Stejně lze uchovávat v mrazničce i jiné pečivo, jako třeba rohlíky či housky. Ty pak můžete krátce rozpéct v troubě, čímž získáte křupavou snídani. Rozpečené pečivo musíte rychle spotřebovat, brzy tvrdne.

Foto: Pixabay