Houby na smetaně a červeném víně
|Užijte si čerstvé houby, kterých jsou právě plné lesy. Tento recept z nich patří u nás doma k nejoblíbenějším. Vyzkoušejte dobrotu v podobě hub na smetaně a dejte vědět, jak jste byli spokojení. Věřím, že si na takto upravených houbách pochutnáte.
Suroviny:
- zhruba 1/2 kg klobouků hub (žampiony, hřiby, holubinky)
- kousek másla
- 2 dcl smetany
- 1 dcl červeného vína
- polévkovou lžíci hladké mouky
- 2–3 větší šalotky (můžete nahradit obyčejnou cibulí)
- větvičku čerstvého tymiánu (nebo cca dvě špetky sušeného)
- mletý pepř
- sůl
Postup práce:
Na pánvi rozpusťte máslo, osmahněte do růžova nadrobno posekanou šalotku, přidejte rozčtvrcené klobouky očištěných hub, oslote, opepřete, přidejte větvičku tymiánu a duste pod pokličkou doměkka. V případě potřeby podlijte trochou vody.
Až houby dostatečně změknou, zalijte je červeným vínem a přidejte smetanu, ve které jste před tím rozmíchali polévkovou lžíci hladké mouky. Povařte, aby se mouka dobře rozpustila a podle chuti dosolte a dopepřete.
Podávejte s knedlíkem, nejlépe karlovarským.
Připravila: Zuzana Schneidewind #praktickazuzka